Tips för sportfiskare

Stockholms skärgård, och även vattnet invid Lidingö och andra små öar i Stockholm, är väl helt okej om man vill fiska lite småfisk. Men för äkta sportfiskare finns det bättre alternativ. Jag pratade med en kompis som jobbar som elektriker i Lysekil och han berättade om några ställen där det går att få rätt stora fiskar även från land. Här delar jag med mig av hans tips till er, eller ja - några av tipsen. De mest intressanta håller jag för mig själv till dess jag testat dem!

Tips 1 - Åk till västkusten

Ja ja, som alla andra som bor på västkusten så tycker min vän att allt är bättre på den sidan. När det gäller fisket så har han nog ändå rätt. Det är ju bara att kolla in olika fiskerapporter för att se svart på vitt att fiskarna är större och fler där. Hans tips på fiskeställen är:

  • Varberg
  • Höno
  • Tjörn

Tips 2 - Rätt prylar hjälper

Man kommer ganska långt med ett billigt fiskespö från Biltema men vill man få de stora fångsterna så måste man kunna kasta längre ut. Då krävs det lite bättre prylar. Besök en fiskeaffär, de hjälper dig gärna och oftast utan att sälja på dig skräp du inte behöver. 

Tips 3 - Fiske från båt är bäst

En sanning som inte är beroende på var du bor. Att fiska från båt gör att du kommer ut på djupare vatten. Det är där de stora fiskarna finns. Om du inte äger en båt eller kan låna en så finns de att hyra.  

20 Nov 2021