Kul sporfiskefakta

Fiske kan vara en givande ensam sport, men ibland vill du ha lite roligare av din dag på vattnet. Ta med några vänner ombord och tillbringa dagen i en trevlig tävling! När du kastar din lina och väntar på bett från stör, havskatt eller småmunkbas, byt lite fakta och historier med dina följeslagare. D

Tidiga fiskebeten tillverkades av ben, sten eller trä

Under förhistorisk tid brukade människor ta upp fisk ur vattnet med sina bara händer – eller åtminstone försökte de. Med tillkomsten av verktygsanvändning började människor att tillverka krokar och beten för att locka fisk. Fiskeentusiaster har velat sitta stilla och låta fisken komma till sig i tusentals år! Du är engagerad i en anrik tradition när du och dina vänner ger dig ut på vattnet.

Den största fisken som fångats någonsin var en vithaj!

1959 fångade en australiensare vid namn Alfred Dean en vithaj som vägde 2 664 pund. Det är den största fisken som fångats och registrerats av International Game Fish Association. Han fångade två andra stora vita som bröt etttonsmärket under sin fiskekarriär. Det finns en kopia av den rekordstora hajen utanför Bass Pro Shops Outdoor World i Grapevine, Texas.

Du behöver ingen båt för sportfiske

Medan det mesta fisket traditionellt bedrivs på land eller på en båt, blir många tävlingar mer kreativa med sina utsiktspunkter. Leta efter fisketävlingar designade för kajaker eller till och med innerslangar! Lägg sporten i sportfiske och utmana dig själv att fiska från en okonventionell plats. Under vintern, leta efter isfisketävlingar för att fixa ditt sportfiske under lågsäsong.

Bananer är otur att ha på din fiskebåt

Fiskeentusiaster är ett vidskepligt gäng, från att vägra gå ombord på en båt utan namn till att slippa vissla när de är på båten. Många vägrar att ta med sig bananer ombord på sin båt, och det finns en viss historisk (och till och med vetenskaplig) bakgrund för det. Bananer förstörs snabbt, så båtar som transporterade dem för handelsändamål var tvungna att flytta snabbt. Snabba båtar är inte bra för fiske! Dessutom lockar bananer hemska skadedjur när de sönderfaller. När de börjar bli dåliga släpper bananer också etylengas, som vissa tror driver fisken bort.

17 May 2023