Fiske i Karlshamn

När man talar om fiske i Karlshamn eller i dess närhet, så är det givetvis Mörrumsån de flesta tänker på. Denna å ligger i Svängsta och här har man fiskat i många hundra år. Redan runt 1231 fiskade den danske kungen lax här. 

Dock finns det även bra fiske i andra insjöar som finns i Karlshamn och dess närhet. Bland annat finns Stora Kroksjön, Lilla Kroksjön, Kroksjögyl och Lindenborgssjön. Här går det att fiska regnbåge, gädda, abborre med mera.

Mitt i centrala Karlshamn, går det fiska i Mieån, södra. Då kan du fiska från bron vid Stadsportsgatan till hamnen.

Om du bor i staden och behöver hjälp med en elinstallation eller liknande då rekommenderar vi dig att anlita en bra elektriker i Karlshamn för det.

Karlshamn har även två festivaler i fiskens tecken. Blekinge gäddfestival och laxfestivalen. Den förstnämnda är mer eller mindre en tävling i att fånga den största gäddan

Se och göra i Karlshamn

I Karlshamn finns det så klart bra mer att göra än att bara fiska! Det finns många  natursköna områden så väl som en skärgård. Det finns flera sevärda museer så väl som fornminnen i och strax utanför denna stad. 

Missa inte att besöka laxens hus som ligger vid Kungsforsen. Här kan du se unika utställningar, laxakvarium och lära dig mer om denna fisk.

Varje år går Karlshamn Baltic Festival av stapeln vecka 29. Denna festival har hållit igång sedan 1960-talet.

17 Sep 2021