Fiske i Stockholm

Fiske är en kul hobby och runt om i Stockholm finns det gott om möjligheter att fiska. Om du föredrar att köpa din fisk som du ska äta så beställ med hemleverans på nätet! Väldigt smidigt! Men om du vill ut och fiska, mest för skoj, men även för att få napp och kunna äta, så läs vidare. I Mälaren, Stockholms ström och Saltsjön gäller lagen om fritt handredskapsfiske. Det innebär att alla har rätt att fiska med spinnspö, pimpel eller mete på dessa vatten. När det gäller nätfiske, trolling, dragrodd och angelfiske krävs lov från fiskerättsägaren. På vissa ställen är det fiskekort som gäller. Stockholm stad erbjuder TDA-fiskekortet som gäller för Trolling, Dragrodd och Angelfiske inom vissa områden i Mälaren och i skärgården.

Olika platser att fiska på

Stockholm har som sagt många ställen där du kan fiska. Om du beger dig till Mälaren finns det gott om olika fiskarter och du kan till och med fiska mitt inne i centrala Stockholm.

Andra bra ställen att fiska på är Riddarfjärden, Norrmalm vid Strömmen och på Kungsholmen vid Norr Mälarstrand.

Du kan även åka ut i skärgården för att fiska där det finns många kuststräckor. Sen i själva regionen totalt har du runt 40-tal vatten att fiska på, om du har ett fiskekort

Nyfångat är gott att äta

Att fånga fisken och äta den direkt är inte fel! Men, beställer du hem, till dörren så är fisken i stort sett lika färsk, så testa det!

22 Jan 2021