Culina – Redskap för köket

Culina är köksspecialisten på nätet sedan 2004. Hos Culina hittar du ett stort sortiment av redskap till köket samt tillbehör för mat och dryck. Deras mål från start har varit att kunna erbjuda ett brett sortiment som är av allra bästa kvalitet. Så oavsett du vill ha en stor gjutjärnsgryta eller tallrikar och glas så är det till Culina du ska vända dig. Både hemmakocken och proffset hittar vad de behöver här. Alla produkter är från tillverkare med erkänt hög kvalitet.

Investera i en gjutjärnsgryta från Culina

När man lagar mat så är en gjutjärnsgryta från Culina att rekommendera!

Gjutjärnsgrytor är något som funnits med väldigt länge och det i kök runt om i hela världen. Grytan har faktiskt funnits med i flera hundra år, och en sådan här gryta håller fantastiskt bra! Dessutom blir maten jättegod när man använder en sån här gryta. Hos Culina hittar du flera modeller, bland annat:

  • Ronneby bruk gryta- flera former och storlekar
  • Skeppshult gryta – flera former och storlekar
  • Stekgrytor
  • Startset med gryta och stekpanna i gjutjärn

En gjutjärnsgryta är inte bra till att laga mat i, den fungerar utmärkt att servera ur. Dels är den snygg att se på, men tack vare sitt gedigna material så är den även bra på att hålla värmen.

Hur tar man hand om gjutjärnsgrytor

En gjutjärnsgryta håller i många år och blir dessutom bara bättre med åren, om man sköter om den på rätt sätt. Bland annat bör man inte diska den med annat än hett vatten, samt smörja in den med olja, men torkar ur igen. I en tråd på familjeliv kan du läsa flera tips på hur man bäst tar hand om sin gjutjärnsgryta samt hur man räddar en gryta som börjat flagna och lossna ur.

4 Mar 2015